Faq

Is het papier zuurvrij?

Antwoord: Ja, ons papier wordt gemaakt in een neutraal milieu. Papier van textiel is over het algemeen 100% zuurvrij. De plantaardige papieren zijn zelfs basisch, dat heeft als voordeel dat het in een zure omgeving geen last heeft van verzuring, het kan het zelfs opnemen.

Kun je er op printen?

Antwoord: Ja, wanneer we papier om te printen maken zeker. Je hebt het zelf in de hand. Papier voor kunstuitingen kunnen veel grover zijn met een ruwe oppervlakte. Dat is dan op een andere manier te bedrukken, maar niet met de printer die een glad oppervlakte nodig heeft. Wij gebruiken vooral de handinvoer van een inkjet printer. Laserprinters zijn niet geschikt.

We hebben papier en karton apart gehouden, kunnen we dat naar jullie brengen?

Antwoord: Dat gebruiken we alleen wanneer we een speciaal project hebben. We zullen er dan ook om vragen. PapierLab is geen productiefabriek, we maken vooral prototypes, papier op aanvraag en helpen start-ups om papier in productie te brengen.

We hebben veel kleding over, kunnen jullie daar iets mee?

Antwoord: Wanneer de kleding van 100% natuurlijke vezel is, kunnen we het gebruiken, wanneer een een textielproject hebben. Het gaat dan om katoen, hennep, linnen, viscose van bijvoorbeeld hout of bamboe. Je kunt ook samen met ons een project opstarten.

Ik heb circulair idee, kan ik daar met jullie over praten?

Antwoord: Graag, kom langs op een van onze Open PapierLab dagen. Iedere laatste vrijdag van de maand.

Waarom moet ik een basiscursus volgen voordat ik de labruimte kan huren.

Antwoord: De labruimte huren houdt in dat je de huishoudelijke regels kent, dat je weet waar alles staat wat je nodig hebt en dat je het weer schoon en opgeruimd achterlaat zoals het in een papiermakerij gebruikelijk is. En natuurlijk: dat je al kunt papier maken.

Ik ben student en wil graag met PapierLab samenwerken voor mijn minor sustainability. Hoe kan ik jullie bereiken?

Antwoord: Kom langs op één van de Open PapierLab dagen.