Donateur worden

Dromen van ambachtelijk papier

Cellulose toegepast in iconische producten gemaakt van vezelrijke reststromen biedt oplossingen voor grote uitdagingen waar we nu mee kampen, zoals de belofte van een plastic vrije samenleving. Maar er is beperkte beschikbaarheid van virgin cellulose – gemaakt van bomen; we zullen veel slimmer gebruik moeten maken van bestaande reststromen zoals groente en fruitvezels om weer binnen de grenzen van onze planeet te produceren.

De kennis en kunde die daarvoor nodig is, is beschikbaar bij ambachtelijke papiermakers zoals Marieke de Hoop. Dankzij het delen van haar expertise in workshops en lezingen weet zij een hele nieuwe generatie designers up to speed te brengen over de kansen die zij ziet in het werken met cellulose reststromen. Dit heeft al geresulteerd in talloze projecten rondom upcycling van reststromen: Beermatties, preipapier en de Lamperge.

Ondersteun het Papierlab Rotterdam

Uw steun is nodig om het ambacht rondom papiermaken uit te dragen en te vertalen naar kansen voor een circulaire economie. Dankzij uw donatie kan Marieke met de papiermakers om haar heen aan deze missie werken.

– Vriend van het PapierLab Rotterdam

€50 per jaar, om onderhoud van het Lab te betalen, kennisdeling in een maandelijkse nieuwsbrief aan de community te verzorgen en de maandelijkse Open PapierLab dagen te hosten.

– Ambachts-vriend

€250 per jaar, om de grote missie te supporten, lezingen te kunnen organiseren zoals over onze zoektocht naar oude en nieuwe papiertechnieken en bijdrages te leveren op symposia over reststromen gebruik.

Stuur ons een mail.

Wilt u meer geven? We komen aan veel grote projecten en dromen niet toe bij gebrek aan middelen. Daar hebben we een lijst van gemaakt waar u uit kunt kiezen wat u wilt ondersteunen. Deze kunt u opvragen bij Marieke door een mailtje te sturen (of naar een Open PapierLab te komen!). U bent van harte welkom.