Lekker bezig 2 in voorjaar 2020

werken met handgeschept papier en inkt


Elke donderdag ga ik naar Marieke in het PapierLab Rotterdam. Helaas Corona gooit ook vandaag weer roet in het eten. PapierLab is dicht. Dat is jammer, maar gelukkig kan ik thuis iets gaan doen met mijn zelfgeschepte papiertjes. Lekker allerlei materiaal erop uitproberen, want omdat ik ze aan de lucht heb laten drogen en niet onder de pers heb gelegd zijn ze erg ruw en hobbelig. Inkt schrijft niet zo lekker. En met aquarelverf gaat het ook niet fijn, want de verf trekt in het papier. Wat wel goed gaat is stempelen en de gescheurde randjes bewerken met goud, zilver of metallic. Ik gebruik hiervoor Finetec, een fijne verf op waterbasis, waarmee je ook heerlijk met een spitse pen kunt schrijven. Een collage van zelfgekleurd papier erop plakken is mijn favoriet op dit moment. Ik blijf zoeken naar leuke en verrassende manieren om mijn papiertjes te versieren.